Σαλάτα με ψαρονέφρι και καρύδια

10.04.2008
Μπορεί να σερβιριστεί και ως ελαφρύ γεύμα!

Τι έχουμε:

  • 1/2 μαρούλι
  • 3-4 φύλλα μαρούλι σγουρό, κόκκινο
  • 1 ψαρονέφρι
  • 1/2 φλιτζ. καρύδια, πεταλούδες
  • 1 αχλάδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 3 κουταλιές Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σος:

  • 1/2 φλιτζ. Ελαιόλαδο Άλτις Αγουρέλαιο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το ψαρονέφρι, το κόβουμε σε κομμάτια και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κατόπιν, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε ένα καυτό τηγάνι γκριλ με το Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, έως ότου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Πλένουμε τα φύλλα των μαρουλιών και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα χοντροκόβουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε το αχλάδι, τα κομμάτια του κρέατος και τα καρύδια.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το Ελαιόλαδο Άλτις Αγουρέλαιο, το μέλι και το αλάτι.

Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και ένα μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.