Σουπιές με χορταρικά

21.04.2008
Γεμάτο βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 4-5 κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζ. σπιτική τομάτα από τον τρίφτη
  • 1 φλιτζ. Ελαιόλαδο Άλτις Σητειακό
  • 1 ποτηράκι κρασί, λευκό στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε με νερό, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Ελαιόλαδο Άλτις Σητειακό και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την τομάτα, 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε τις σουπιές για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μάραθο, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, τον άνηθο και χοντροκόβουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές, το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και τα σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τον μάραθο, τον άνηθο και συνεχίζουμε να τα σιγοβράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Προσθέτουμε τα μυρωδικά προς το τέλος του βρασμού για να μη χάσουν το άρωμά τους.

Το κατάλληλο κρασί: Chardonney.