Φοντί με μπρόκολο

10.04.2008
Ενας πολύ γευστικός τρόπος για να συνοδέψουμε τα βραστά λαχανικά!

Ενας πολύ γευστικός τρόπος για να συνοδέψουμε τα βραστά λαχανικά!

Τι έχουμε:

  • 1 ψαρονέφρι
  • 2 φλιτζ. τυρί Gruyere, τριμμένο
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1 ποτηράκι κρασί, λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι γουόστερσος

Για το σερβίρισμα:

  • μπρόκολο, βρασμένο

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το ψαρονέφρι, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα κομματάκια του κρέατος έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.

Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και τη γουόρστερσος.

Τρίβουμε το σκόρδο σε ένα αντικολλητικό σκεύος, ρίχνουμε το κρασί και το ζεσταίνουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα τυριά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου λιώσουν και το μείγμα γίνει παχύρρευστο.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα κομματάκια του κρέατος και σερβίρουμε το φοντί με το μπρόκολο, χρησιμοποιώντας τα ειδικά πιρούνια για φοντί.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για ψαρονέφρι, φιλέτο κοτόπουλο.