Πιπεριές γεμιστές με γαρίδες

10.04.2008
Με πολύ ιδιαίτερη γέμιση!

Τι έχουμε:

  • 3-4 πιπεριές, όλων των χρωμάτων
  • 1/2 βαζάκι Original Chunky Salsa Mild Old El Paso.

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό γαρίδες, μικρές, καθαρισμένες
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 πιπεριές, καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι κρασί, λευκό
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.

Ψιλοκόβουμε τη μισή πορτοκαλί πιπεριά και τις υπόλοιπες τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 7-8 λεπτά.

Οταν βράσουν, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν.

Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες γαρίδες, τις καυτερές πιπεριές, την ψιλοκομμένη πορτοκαλί πιπεριά, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε, βράζουμε, έως ότου απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά, και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βγάζουμε το ταψί με τις πιπεριές από τον φούρνο και με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε με το μείγμα.

Σερβίρουμε τις πιπεριές σε μια πιατέλα, βάζοντας πάνω σε καθεμία μια κουταλιά Original Chunky Salsa Mild Old El Paso.

Συνοδεύουμε με:

  • Chili Tortilla Chips Old El Ρaso

Συμβουλή
Για ακόμα πιο μεξικάνικη γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσου -με Original Chunky Salsa Ηot. Old El Ρaso.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.