Μπουρίτος με καλαμπόκι και φασόλια

10.04.2008
Με τα αγαπημένα λαχανικά των Μεξικάνων!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία Chili & Bean Burritos Old El Paso
  • 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
  • 2 φλιτζ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • 1 φλιτζ. φασόλια, κόκκινα, κονσέρβα
  • 1 ντομάτα, τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς

Για το γαρνίρισμα:

  • τυρί, τριμμένο

Συνοδεύουμε με:

  • Nachips Old El Paso

Τι κάνουμε:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν.

Κατόπιν, προσθέτουμε τον κιμά, το φακελάκι Chili & Bean Burrito Spice Mix, ανακατεύουμε και σοτάρουμε, έως ότου ασπρίσει ο κιμάς.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ώστε να απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε τις πίτες τορτίγιας σε μια επιφάνεια εργασίας και με ένα κουτάλι βάζουμε σε καθεμιά 2-3 κουταλιές από το μείγμα του κιμά.

Στη συνέχεια, διπλώνουμε κάθε τορτίγια σε ρολό και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Βάζουμε πάνω σε κάθε μπουρίτος μια κουταλιά από την Original Salsa Mild Old El Paso, πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με Nachips Old El Ρaso.

Συμβουλή

Εάν θέλουμε να είναι λιγότερο πικάντικα τα μπουρίτος, χρησιμοποιούμε το μισό φακελάκι Chili & Bean Burrito Spice Μix.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Μπίρα παγωμένη.