Κέικ με έμμενταλ και κακάο

14.04.2008
Για να τους ξαφνιάσετε γευστικά!

Τι έχουμε:

  • 80 γραμ. έμμενταλ Entremont, τριμμένο
  • 80 γραμ. έμμενταλ Entremont, κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 100 γραμ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 4 αβγά
  • 1 κουταλιά γάλα
  • 1 κουταλάκι κακάο σε σκόνη
  • 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγιά και κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση.

Κρατάμε μια κουταλιά από τη μαργαρίνη, προσθέτουμε την υπόλοιπη στο μπολ μαζί με το τριμμένο έμμενταλ Entremont και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, τους κύβους έμμενταλ Entremont και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε, εως οτου το μείγμα γίνει ομοιογενές.

Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με τη μαργαρίνη που κρατήσαμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Οταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη.