Μοσχαράκι με μανιτάρια και μπίρα

18.11.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (από ελιά) κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 1 πακέτο μανιτάρια κομμένα στα 4
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 δαφνόφυλλα ή 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 200 ml μπίρα ξανθιά
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το μοσχάρι μαζί με το μείγμα μπαχαρικών για κρέας. Mόλις ροδίσει το κρέας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, τα δαφνόφυλλα και τα μανιτάρια, και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με την μπίρα, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας. Aν δούμε ότι έχει απορροφήσει τα υγρά, προσθέτουμε λίγο νεράκι και λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με ροδέλες βραστής πατατούλας, ή με λευκό ρύζι basmati ή καρολίνα.

Tips: Tην ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με οποιοδήποτε κρέας ή πουλερικό μας αρέσει. Aν δεν θέλουμε να συνοδεύσουμε το κρέας με ρύζι, μπορούμε να προσθέσουμε από την αρχή στο φαγητό περισσότερα λαχανικά, όπως αρακά, πατάτες, πιπεριές, κολοκύθι ή μελιτζάνα.