Πουρές αρακά

19.10.2011

Υλικά

  • 650 γραμμ. φρέσκος αρακάς
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Άνηθος
  • Κύμινο (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τον αρακά και τον σοτάρετε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πατάτα. Σκεπάζετε με νερό και βράζετε περίπου 45 λεπτά (μέχρι το φαγητό να «πιει» σχεδόν όλα τα υγρά του).

2. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.

3. Χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ και σερβίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο. Μπορεί να συνοδεύσει λευκά κρέατα.