Τυρόπιτα με 4 τυριά

19.10.2010

Υλικά

  • 300 γραμμ. φέτα
  • 300 γραμμ. ανθότυρο
  • 300 γραμμ. γραβιέρα
  • 300 γραμμ. γκούντα
  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
  • 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 700 γραμμ. γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Λίγη κανέλα
  • 9-10 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα τυριά μαζί. Σε άλλο χτυπάτε τα αβγά, ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν πάουντερ μαζί με μία πρέζα κανέλα.

2. Στη συνέχεια προσθέτετε τα τριμμένα τυριά.

3. Βουτυρώνετε ένα ταψί, περίπου Νο 40, και στρώνετε 3-4 φύλλα κρούστας από κάτω. Με μια κουτάλα, τρυπητή κατά προτίμηση, ρίχνετε μέρος από το μείγμα.

4. Βάζετε άλλα 2 φύλλα και ξανά γέμιση. Στρώνετε πάλι 1 φύλλο και γέμιση. Τέλος, στρώνετε όσα φύλλα έχουν μείνει και ρίχνετε το υπόλοιπο των τυριών με τα υγρά τους.

5. Τρυπάτε με πιρούνι την τυρόπιτα και ψήνετε στους 210ο C για 1 ώρα. Στην αρχή είναι πολύ μαλακή σαν σουφλέ. Όσο κρυώνει, τόσο πιο ωραία γίνεται!