Τούρτα με σαντιγί και σαβαγιάρ

21.10.2010
Αναμειγνύουμε το άρωμα πικραμύγδαλο με το γάλα σε μεγάλο μπολ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στο αρωματισμένο γάλα και καλύπτουμε με αυτά τον πάτο ενός πυρέξ.

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 1 βράδυ στο ψυγείο
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1½ πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 800 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • άρωμα πικραμύγδαλο

Eκτέλεση
Αναμειγνύουμε το άρωμα πικραμύγδαλο με το γάλα σε μεγάλο μπολ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στο αρωματισμένο γάλα και καλύπτουμε με αυτά τον πάτο ενός πυρέξ. Στη συνέχεια, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαντιγί και απλώνουμε τη μισή ποσότητα στο πυρέξ πάνω απο τα μπισκότα. Ρίχνουμε πάνω τους λίγη τριμμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότα, σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Τέλος, καλύπτουμε το γλυκό με μία στρώση μπισκότα και γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή σοκολατένια καραμελάκια. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο όλο το βράδυ.