Σπιτική κρέμα σοκολάτας για το ψωμί

02.11.2010
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 βάζα των 250 γρ.
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

Eκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα όπου θα φυλάξουμε τη σοκολατένια κρέμα και τα ξεβγάζουμε με άφθονο νερό. Τα στεγνώνουμε καλά με καθαρή πετσέτα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 120°C. Τοποθετούμε τα βάζα στον ζεστό φούρνο για 15-20 λεπτά ώστε να αποστειρωθούν. Κλείνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα να παραμείνουν ζεστά μέχρι να τα χρειαστούμε. Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζουμε σε μπεν μαρί μαζί με το γάλα, το μέλι και το βούτυρο να λιώσουν. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με ξύλινο κουτάλι και όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας στα ζεστά βάζα. Αφήνουμε τα βάζα (χωρίς τα καπάκια τους) όλο το βράδυ στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν, σκεπασμένα με καθαρή πετσέτα. Κλείνουμε τα καπάκια και διατηρούμε τα βάζα με τη σοκολατένια κρέμα στο ψυγείο.