Βίδες με baby γαριδούλες

19.10.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 8 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20-25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. βίδες
  • 250 γρ. γαρίδες baby
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο πολύ ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε τις γαριδούλες, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό (όχι παραπάνω). Σβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη και το αλάτι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα σκεπασμένη για 15 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο (ψιλοκομμένο στο πολυμιξεράκι, όπως και τα περισσότερα χορταρικά, καθώς μερικά παιδιά αντιδρούν όταν τα βλέπουν στο πιάτο τους). Παράλληλα, έχουμε βράσει τις βίδες και τις σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα μας.

Tips: Οι μακαρονάδες είναι μια καλή ευκαιρία να φάνε θαλασσινά και τα παιδιά που δεν τα προτιμούν. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή και 4-5 φρέσκα καλαμαράκια ψιλοκομμένα. Οι φρέσκες μικρές γαριδούλες της αγοράς είναι πιο νόστιμες, πιο υγιεινές, κοστίζουν μόνο 5 ευρώ το κιλό και καθαρίζονται πανεύκολα.