Ρολά σφολιάτας με κιμά

02.11.2010

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30-40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 φύλλα ζύμη σφολιάτας (2 πακέτα)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τυρί κίτρινο τριμμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλάτι
  • 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα της σφολιάτας
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι για πασπάλισμα

Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αχνίζουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να απορροφηθούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το αλάτι και τον μαϊντανό, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στα δύο. Απλώνουμε τα 8 κομμάτια ζύμης και μοιράζουμε τη γέμιση κατά μήκος κάθε φύλλου. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Χτυπάμε τον κρόκο του αβγού σε μπολ με λίγο νερό και αλείφουμε κάθε ρολάκι με πινέλο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-40 λεπτά.