Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες

17.09.2010

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 1 αβγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Γαλέτα
  • Μαϊντανός
  • Λάδι
  • Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

1. Τρίβετε στον τρίφτη τα κολοκύθια και τα στύβετε να φύγουν τα υγρά τους.

2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τριμμένα κολοκύθια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το αβγό, λίγο λάδι, το τυρί και τη γαλέτα. Τα πλάθετε καλά για να αναμειχτούν τα υλικά (προκειμένου η ζύμη να γίνει σφιχτή, προσθέτετε γαλέτα).

3. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για λίγο, πλάθετε τα κεφτεδάκια ένα ένα και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.