Γιαουρτόσουπα

01.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 40 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA

  • 700 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 ½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. κουνουπίδι βρασμένο σε αλατισμένο νερό και λεμόνι
  • 220 ml γάλα
  • 1 αβγό
  • 700 ml νερό
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψημένα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κάππαρη
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 1 φλιτζάνι χυμό μήλου
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Bράζουμε τον χυμό μήλου με την κάππαρη και τις σταφίδες σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί η ποσότητα του χυμού. Τα ψιλοκόβουμε και τα κρατάμε μαζί με τον χυμό τους σε ένα βαθύ πιατάκι. Λιώνουμε το κουνουπίδι με το γάλα στο μπλέντερ. Aναμειγνύουμε το γιαούρτι, το λιωμένο κουνουπίδι, το νερό, το αλεύρι και το αβγό σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το ρύζι, το σκόρδο και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ξανά. Zεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Xαμηλώνουμε τη φωτιά όσο πιο πολύ γίνεται και προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού στο κρεμμύδι. Aλατοπιπερώνουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Τη σερβίρουμε προσθέτοντας στην επιφάνειά της το μείγμα με τις σταφίδες και την κάππαρη.