Στήθος πάπιας με τσάτνεϊ ντομάτας

28.09.2011

Υλικά

  • 700 γραμμ. στήθος πάπιας
  • 100 γραμμ. σκληρή φέτα σε μπαστουνάκια

Για το τσάτνεϊ ντομάτας

  • 250 γραμμ. ντοματίνια l20 ml ξίδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Χαράζω το στήθος πάπιας από τη μεριά της πέτσας. Το αλατοπιπερώνω. Ζεσταίνω πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι). Σοτάρω την πάπια, στραγγίζω από τα λίπη και την ψήνω στους 180C για 10. Αφήνω να κρυώσει για 15. Κόβω την πάπια σε λεπτές φέτες, τοποθετώ τα φιλετάκια της σε ταψί και ενδιάμεσα τα μπαστουνάκια της φέτας. Ψήνω για άλλα 5-10. Για την παρασκευή του τσάτνεϊ βράζω όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 15-20. Σερβίρω και περιχύνω με το τσάτνεϊ ντομάτας.

Από τον Γιάννη Γκλεντή