Μπισκότα βρώμης με μέλι και κανέλα

26.03.2009
Τα υγιεινά!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. βρώμη (μούσλι)
  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. ΒΙΤΑΜ
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. μέλι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά τριμμένη κανέλα
  • 1 κουταλιά μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • λαδόκολλα για το ταψί

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Χτυπάμε στο μίξερ το ΒΙΤΑΜ, τη ζάχαρη, το μέλι σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μείγμα που φτιάξαμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια τα μπισκότα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, έως ότου χρυσίσουν.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε στο μείγμα και σταφίδες.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.