Ο σεφ Τζέιμι Όλιβερ προκαλεί αντιδράσεις!

23.10.2008
Ο δημοφιλής Αγγλος σέφ Τζέιμι Όλιβερ βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου των εκπομπών του που είχε γυριστεί στο Γιόρκσάϊρ.

Ο δημοφιλής Αγγλος σεφ Τζέιμι Όλιβερ βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου των εκπομπών του που είχε γυριστεί στο Γιόρκσάϊρ.

Οι κάτοικοι της περιοχής τον χαρακτήρισαν "κρετίνο" γιατί έδωσε την εντύπωση ότι οι περισσότεροι από αυτούς τρέφονται αποκλειστικά με "ντονέρ και κεμπάπ".

Στην εκπομπή που προκάλεσε την έκρηξη θυμού και δημιούργησε ποίκιλλες αντιδράσεις, ο Τζέιμι, σαν "υπουργός διατροφής" παρουσιάζεται να παραδίνει μαθήματα υγιεινής διατροφής σε οκτώ οικογένειες του Ρόθερχαμ.

Ο 33χρονος σέφ έδειξε ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη πόλη όταν σε προηγουμένη σειρά του, είχε παρακολουθήσει μικρά παιδιά να τρώνε μπέργκερς και τσιπς την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο Ο Τζέϊμς έχει κάνει μακροχρόνια εκστρατία για την υγιεινή διατροφή και σε συνεργασία με την βρετανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ειδικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στα δημοτικά σχολεία.

Στο φετινό πρώτο επεισόδιο επικεντρώθηκε σε μια άνεργη μητέρα που τάϊζε τα παιδιά της αποκλειστικά με έτοιμο φαγητό και η ίδια έτρωγε 10 πακέτα τσιπς για βραδινό.

Ο εκπρόσωπος της πόλης επέμεινε ότι ο Όλιβερ έδωσε λανθασμένη εικόνα για την πόλη: "Νομίζει ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι λεπτοί σαν σανίδες, και αντι γι΄αυτό τρεφόμαστε μόνο ντονέρ και κεμπάπ. Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί μαζί του!".

Το Channel 4, μέσα από το οποίο προβάλλεται η εκπομπή, θέλοντας να υπερασπιστεί τον διάσημο σεφ διευκρίνισε ότι το πρώτο επεισόδιο επικεντρώνει το ενδιαφέρον στους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα γιατί αυτό έχει αντίκτυπο και στην διατροφή τους.

Και υπόσχεται οτι στα επόμενα επεισόδια, τα θέματα που θα παρακολουθήσουν θα τους κάνει να αλλάξουν την άποψη που έχουν δημιουργήσει για τις προθέσεις του Τζέιμι Όλιβερ.