Σπαράγγια λαδολέμονο

01.10.2008
Μια σαλάτα γεμάτη βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 1/2 συσκευασία πράσινα σπαράγγια GREEN GIANT
  • 3-4 λευκά σπαράγγια
  • 1 φλιτζ. καλαμπόκι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε το 1/4 από το σκληρό μέρος κάθε λευκού σπαραγγιού, κόβουμε ένα εκατοστό από το κάτω μέρος και τα ξεπλένουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα λευκά σπαράγγια και τα βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε στα δύο και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Ανοίγουμε τη συσκευασία των πράσινων σπαραγγιών, στραγγίζουμε τα σπαράγγια, τα ξεπλένουμε, τα κόβουμε στα δυο και τα βάζουμε στην πιατέλα με τα λευκά σπαράγγια.

Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το καλαμπόκι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην πιατέλα με τα σπαράγγια.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι και το αλάτι ώστε να ενωθούν.

Περιχύνουμε με το λαδολέμονο τα λαχανικά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε για μεγαλύτερη ευκολία να χρησιμο?οιήσουμε καλαμ?όκι Green Giant.

Το κατάλληλο κρασί chardonnay.