Τα αυγά με ντομάτα είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας με πολλές παραλλαγές από την Κέρκυρα μέχρι την άλλη άκρη του Αιγαίου. Βασικά συστατικά τα αυγά και... η ντομάτα φυσικά.
Η shakshuka είναι η αραβική εκδοχή αυτής της συνταγής. Για την ακρίβεια η προέλευσή της θεωρείται βορειοαφρικανική. H διαφορά τους από τα δικά μας είναι τα μπαχαρικά και ειδικά η πάπρικα και το μπούκοβο που της δίνουν ανατολίτικο αέρα.
Ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου σέρβιρε τα αυγά του με τον πιο δημιουργικό τρόπο γι' αυτό και δίνουμε τη δική του συνταγή. Αν δεν αγαπάς το μπούκοβο και τα καυτερά μπορείς να το παραλείψεις αλλά μη αφαιρέσεις την πάπρικα, είναι όλη η ουσία της συνταγής!
Και μην φοβηθείς αυτό το πιάτο για πρωινό, δεν είναι βαρύ και θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις νόστιμα τη με΄ρα σου!
4 αυγά
500 γραμμ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας μπουκοβο
1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κύμινο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Για το γαρνίρισμα
200 γραμμ. φέτα, θρυμματισμένη
Μαϊντανός, χοντροκομμένος
Αραβικές πίτες