Το Πάσχα είναι μια γιορτή γεμάτη χρώματα, αρώματα και χαρά και τι καλύτερο για το επιδόρπιο από ένα ελαφρύ και εντυπωσιακό γλυκό που θυμίζει άνοιξη; Αυτή η εύκολη Πάβλοβα με φρούτα είναι η ιδανική επιλογή: τραγανή απ’ έξω, μαλακή και αφράτη μέσα, γεμάτη φρέσκα φρούτα και δροσερή σαντιγί.
Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής, μόνο λίγα υλικά και καλή διάθεση! Είναι ένα γλυκό που ξεχωρίζει στο τραπέζι και εντυπωσιάζει με την απλότητά του. Φτιάξ’ το για το Πάσχα (ή και για κάθε γιορτινή περίσταση) και όλοι θα σε ρωτούν τη συνταγή! Ελαφρύ, γιορτινό και... φρουτένιο!
Υλικά:
Για τη μαρέγκα:
4 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξίδι (ή χυμό λεμονιού)
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 βανιλίνη ή λίγη βανίλια
Για τη διακόσμηση:
200 ml κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Φρέσκα φρούτα (φράουλες, μούρα, ακτινίδιο, μάνγκο – ό,τι σου αρέσει!)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 120°C, στον αέρα.
Χτυπάς τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός. Προσθέτεις σταδιακά τη ζάχαρη, λίγο-λίγο, μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα και να γυαλίζει.
Ρίχνεις το ξίδι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια και χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
Απλώνεις τη μαρέγκα σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας έναν στρογγυλό “δίσκο” με ένα μικρό “βαθούλωμα” στο κέντρο για τη γέμιση.
Ψήνεις για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Μετά, σβήνεις τον φούρνο και αφήνεις μέσα τη μαρέγκα με μισάνοιχτη πόρτα για να κρυώσει τελείως.
Χτυπάς την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
Συναρμολόγηση: Βάζεις τη σαντιγί πάνω στη μαρέγκα και από πάνω τα φρέσκα φρούτα.