Κοτόπουλο καπρέζε με βαλσάμικο: Μια εύκολη και γευστική ιταλική συνταγή

10.10.2023
Κοτόπουλο καπρέζε με βαλσάμικο: Μια εύκολη και γευστική ιταλική συνταγή
Μέχρι τώρα ξέραμε τη σαλάτα καπρέζει που είναι ένα πολύ δημοφιλές ιταλικό πιάτο. Γιατί λοιπόν να μη δοκιμάσουμε μια εκδοχή της καπρέζε με κοτόπουλο;

Το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών, σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών.

Επίσης, το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β3, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, του δέρματος και των νεύρων.

Anna Wintour: Εκπλήσσει το παράξενο μεσημεριανό που παραγγέλνει στο γραφείο

Aν αγαπάς το κοτόπουλο, με αυτή την ιταλική συνταγή θα το απολαύσεις με τον καλύτερο τρόπο. Εδώ, το κοτόπουλο σιγοβράζεται αργά με βαλσάμικο, στη συνέχεια ψήνεται μέχρι να γίνει ζουμερό και ολοκληρώνεται με λιωμένη μοτσαρέλα, φρέσκο βασιλικό και ώριμες ντομάτες για εγγυημένη ικανοποίηση σε κάθε μπουκιά. Επίλεξε ένα καλό ξύδι για καλύτερη γεύση.

Υλικά

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • Aλάτι και πιπέρι
  • 1/4 φλ. βαλσάμικο ξύδι
  • 170γρ φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1 ντομάτα ώριμη, κομμένη σε φέτες χοντρές

6 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη - εκτός από το κόκκινο κρέας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Ζέστανε λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βάλε τα καρυκεύματα στο κοτόπουλο με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και μαγείρεψε το μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 4 έως 5 λεπτά.

Βήμα 2

Γύρισε το κοτόπουλο και μαγείρεψε για 1 λεπτό. Χαμήλωσε τη φωτιά στο μέτριο, πρόσθεσε βαλσάμικο και σιγοβράσε απαλά μέχρι να πήξει ελαφρώς και να σιροπιάσει, 1 με 2 λεπτά. Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Περίχυσε το κοτόπουλο με ξύδι, πρόσθεσε μοτσαρέλα και ψήσε μέχρι το κοτόπουλο να πιάσει τους 70 βαθμούς Κελσίου και το τυρί να αρχίσει να λιώνει (περίπου 2 λεπτά).

Βήμα 4

Σέρβιρε με φύλλα βασιλικού και ντομάτα και πασπαλίσε με αλάτι και πιπέρι. Περίχυσε με το βαλσάμικο που έχει μείνει στο τηγάνι εάν θέλεις.

Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα): Περίπου 376 θερμίδες, 17 γρ. λιπαρά (7 γρ. κορεσμένα), 155 mg χοληστερόλη, 489 mg νάτριο, 6 γρ. υδατάνθρακες, 0 γρ. φυτικές ίνες, 3 γρ. ζάχαρη (0 γρ. πρόσθετη ζάχαρη), 48 γρ. πρωτεΐνη

{https://www.instagram.com/p/CsJOYzNuAR4/}

Τελευταία τροποποίηση στις 10.10.2023 - 07:27