Λαχταριστό burger σολομού για τα βράδια το Ιουλίου

Λαχταριστό burger σολομού για τα βράδια το Ιουλίου
(Photo: @arnesmat)
Είναι καλοκαίρι, κάνει ζέστη και θέλεις να φας κάτι ελαφρύ και υγιεινό. Τι θα έλεγες να μαγειρέψεις μπιφτέκια σολομού και να τα απολαύσεις με την παρέα σου σε σάντουιτς;

Φυσικά προτείνουμε να τα συνοδέψεις με λίγη φρέσκια πρασινάδα και με μια πικάντικη, λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού που θα κάνει κάθε μπουκιά να φαίνεται σαν ποίημα.

Συστατικά

1 μεγάλο αυγό

450 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα, ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 jalapeño, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο και μοιρασμένο

Αλάτι και πιπέρι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1/2 κούπα γιαούρτι

1 κουτ. ξύσμα λάιμ συν 2 κ.σ. χυμός

4 ψωμάκια μπριός, φρυγανισμένα

8 φύλλα μαρουλιού

2 κομμάτια αγγούρια ξεφλουδισμένα κατά μήκος

2 κούπες μπρόκολο ή ραπανάκια

{https://www.instagram.com/p/Ct_7llCs8y0/}

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μεσαίο μπολ χτύπα το αυγό μέχρι να αφρατέψει. Ανακάτεψε μέσα τον σολομό και τα υπόλοιπα συστατικά: κρεμμύδια, jalapeño, 2 κ.σ. κόλιαντρο, ½ κουτ. αλάτι και ¼ κουτ. πιπέρι.

Βήμα 2

Ζέστανε λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε με κουτάλι 4 βουναλάκια μείγματος σολομού (περίπου ½ φλιτζάνι το καθένα) στο τηγάνι και ίσιωσε τα σε πάχος 1,5 εκατοστό περίπου. Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν (υπολόγισε 2 λεπτά ανά πλευρά).

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το ξύσμα λάιμ και το χυμό, το υπόλοιπο κόλιανδρο και ¼ κουτ. αλατοπίπερο για το καθένα και άλειψε τα ψωμάκια. Βάλε πάνω και κάτω στα ψωμάκια μαρούλι, τα μπουρεκάκια σολομού, αγγούρι, μπρόκολο ή ραπανάκια και τα σάντουιτς είναι έτοιμα.

Ανά μερίδα: 379 θερμίδες, 13 γρ λιπαρά (3,5 g κορεσμένα), 34 γρ πρωτεΐνη, 580 mg νάτριο, 32 γρ υδατάνθρακες, 8,5 γρ σάκχαρα (0 g πρόσθετα σάκχαρα), 3 γρ φυτικές ίνες

{https://www.instagram.com/p/CuIWsDTK0B9/}

Τελευταία τροποποίηση στις 03.07.2023 - 23:31