Γαρίδες ισπανικού τύπου με ζυμαρικά και chorizo

02.04.2022
Γαρίδες ισπανικού τύπου με ζυμαρικά και chorizo
Η τέλεια συνταγή για το Σαββατοκύριακο

Τα Fideos είναι πολύ λεπτά ζυμαρικά που παραδοσιακά μαγειρεύονται στη σάλτσα, επιτρέποντάς τους να φτάσουν στη μέγιστη γεύση. Τόσο τα μαλλιά αγγέλου όσο και τα καπελίνια είναι εξαιρετικά υποκατάστατα αν δεν έχεις πρόσβαση στα ισπανικά fideos. Για να δημιουργήσεις ένα στρώμα με ξηρούς καρπούς, καπνιστό, τα ζυμαρικά φρυγανίζονται πρώτα με ελαιόλαδο και chorizo. Ένας καλής ποιότητας εμφιαλωμένος χυμός αχιβάδας είναι σημαντικός εδώ, καθώς δημιουργεί τον ζωμό που τονίζει τις γαρίδες και ενισχύει τη συνολική γεύση θαλασσινών.

Η συνταγή για ζυμαρικά alla Norma

Συστατικά
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, + λίγο περισσότερο
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
230γρ. fideos, μαλλιά αγγέλου ή καπελίνια
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
100 γρ. ισπανικό chorizo, χωρίς το περίβλημα και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεσαίο βολβό μάραθου, κομμένο στα τέσσερα και σε λεπτές φέτες
2 μπουκάλια χυμός αχιβάδας
1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
¼ φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ζέστανε λάδι σε σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα ζυμαρικά, αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι τα ζυμαρικά να αρχίσουν να χρυσίζουν, περίπου 5 λεπτά (τα ζυμαρικά θα σπάσουν λίγο κατά το ανακάτεμα).

Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και το chorizo ​​και μαγείρεψε μέχρι να καραμελώσει ελαφρά η πάστα ντομάτας, για 2 με 3 λεπτά. Πρόσθεσε μάραθο, χυμό αχιβάδας και 1 φλιτζάνι νερό και αλατοπιπέρωσε. Άφησε να πάρει βράση, σκέπασε και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά, περίπου 5 λεπτά.

Ανακάτεψε τις γαρίδες, τον αρακά και την παρμεζάνα, σκέπασε και μαγείρεψε μέχρι να γίνουν αδιαφανείς οι γαρίδες, περίπου 3 με 4 λεπτά. Ανακάτεψε με το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Πρόσθεσε λάδι και σέρβιρε με φέτες λεμονιού.