Ψημένα ιταλικά αυγά: Μία διαφορετική συνταγή για το Κυριακάτικο πρωινό σου -και όχι μόνο

15.01.2022
Ψημένα ιταλικά αυγά: Μία διαφορετική συνταγή για το Κυριακάτικο πρωινό σου -και όχι μόνο
Ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο, αν θέλεις κάτι διαφορετικό!

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα χορταστικό brunch που θα είναι έτοιμο σε 25 λεπτά.

Η εύκολη συνταγή για πικάντικα αυγά

Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Συστατικά

1 μπαγκέτα, κομμένη στη μέση και κατά μήκος

1 ½ κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

120 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε 8 κομμάτια

350 γραμμάρια ιταλικό λουκάνικο γαλοπούλας χωρίς το εξωτερικό

1 ½ φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κονσέρβα θρυμματισμένες ντομάτες

1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη, και περισσότερο για το σερβίρισμα

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

4 μεγάλα αυγά

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Τοποθέτησε τις φέτες μπαγκέτας σε ένα ταψί, άλειψε με το λάδι και βάλε από πάνω 2 κομμάτια μοτσαρέλα. Ψήσε μέχρι να αφρατέψει το τυρί και να ροδίσει, περίπου 12 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το λουκάνικο και μαγείρεψε, ανακατεύοντας και σπάζοντας το με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ψηθεί σχεδόν, για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε, ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 3 λεπτά. Ρίξε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το αλάτι. Άφησε το να σιγοβράσει και μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.

Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190°C.

Σπάσε τα αυγά στη σάλτσα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους. Πασπάλισε με το πιπέρι. Μετάφερε στο φούρνο και ψήσε μέχρι να δέσουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να είναι ακόμα μαλακοί. Από πάνω βάλε ρίγανη και σέρβιρε σε μπολ με το τοστ μοτσαρέλα.