Η συνταγή για deviled αυγά

27.11.2021
Η συνταγή για deviled αυγά
Η τέλεια επιλογή για σνακ ή ορεκτικό

Τα deviled, ή αλλιώς "διαβολικά" αυγά είναι μια κλασική συνταγή και ιδανική για τις γιορτές, τα πάρτι και άλλες συγκεντρώσεις. Είναι επίσης ιδανικά για υγιεινό σνακ ή ορεκτικό και γίνονται γρήγορα και εύκολα, με ελάχιστα υλικά.

Σούπα από γλυκοπατάτα και μήλο

Ο όρος "διαβολικά", σε σχέση με τα τρόφιμα, χρησιμοποιήθηκε τον 18ο αιώνα με την πρώτη γνωστή έντυπη αναφορά που εμφανίστηκε το 1786. Τον 19ο αιώνα, άρχισε να χρησιμοποιείται συχνότερα με πικάντικα φαγητά, συμπεριλαμβανομένων των αυγών που παρασκευάζονται με μουστάρδα, πιπέρι ή άλλα υλικά.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις:

Υλικά
6 μεγάλα αυγά

1/4 φλ. μαγιονέζα

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

Λίγο πιπέρι καγιέν

Πάπρικα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάλε σε μία κατσαρόλα κρύο νερό και βάλε μέσα τα αυγά (θα πρέπει να καλύπτονται από το νερό). Βράσε για 8-10' ώστε να γίνουν σφιχτά και έπειτα βγάλε τα από τη φωτιά και άφησε τα να κρυώσουν.

Καθάρισε τα και κόψε τα στη μέση κατά μήκος. Αφαίρεσε τους κρόκους και τους μετάφερε τα σε ένα μπολ. Κράτησε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο πιάτο.

Στο μπολ με τους κρόκους, πρόσθεσε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν. Ανακάτεψε με ένα πιρούνι και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι, μετάφερε το μείγμα στις κοιλότητες των ασπραδιών και σέρβιρε, αφού προσθέσεις λίγη πάπρικα.