Πώς να φτιάξεις λαχταριστά μπισκότα κανέλας

03.10.2021
Πώς να φτιάξεις λαχταριστά μπισκότα κανέλας
Εύκολα και νόστιμα

Το φθινόπωρο είναι πλέον επίσημα εδώ, και προετοιμαζόμαστε για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες με πιο ζεστά ρούχα και τα αντίστοιχα ροφήματα. Αν ψάχνεις κάτι λαχταριστό, νόστιμο και εύκολο να συνοδέψεις το ζεστό ρόφημα ή τον καφέ σου, μπορείς να δοκιμάσεις αυτά τα υπέροχα μπισκότα κανέλας.

Πώς να φτιάξεις υγιεινά μπισκότα φυστικοβούτυρου με σοκολάτα

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις:

Συστατικά

210 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. κανέλα
120 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αβγό, μεσαίο
1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180ο C. Βάλε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα σε ένα μπολ και ανακάτεψε με ένα κουτάλι. Στον κάδο του μίξερ βάλε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις ζάχαρες, το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε με το φτερό για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη. Αφαίρεσε τον κάδο και πρόσθεσε το αυγό.

Ανακάτεψε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πρόσθεσε το αλάτι και τα στερεά υλικά.
Πλάσε τη ζύμη με τα χέρια και με ένα μαχαίρι κόψε τη ζύμη σε 18 κομμάτια και πλάσε σε μπαλάκια.

Σε ένα μπολάκι βάλε 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα. Ανακάτεψε με ένα κουτάλι. Βούτηξε όλα τα μπαλάκια στο μπολάκι με το μείγμα της κανέλας με τη ζάχαρη, μόνο από τη μία πλευρά, και βάλτα σε δύο ταψιά που έχεις στρώσει από μία λαδόκολλα.

Πάτησε ελαφρά με τα χέρια για να πλατύνουν και ψήσε για 12-15 λεπτά. Άφησε για 20 λεπτά να κρυώσουν και σέρβιρε.