Βlack Forest: Αυτό το σαββατοκύριακο φτιάξε μια λαχταριστή τούρτα

03.10.2020
Βlack Forest: Αυτό το σαββατοκύριακο φτιάξε μια λαχταριστή τούρτα
Εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου με αυτή την black forest που είναι πλούσια σε γεύση αλλά ελαφριά σε συστατικά. Το απόλυτο αυτό γλυκό, αλλά ελαφρύ επιδόρπιο είναι ιδανικό για τις γιορτές. Είτε πρόκειται για μια εναλλακτική τούρτα γενεθλίων, είτε γενικά για μια οικογενειακή στιγμή μπορείς να εντυπωσιάσεις με αυτήν την υπέροχη συνταγή.

Συστατικά

125 γρ. Ζάχαρη άχνη

3 μεγάλα αυγά

100 γρ. απλό αλεύρι

25 γρ. σκόνη κακάο

2 κουταλιές της σούπας. λικέρ κερασιού (προαιρετικό)

Για το topping:

150 ml. κρέμα γάλακτος

200 γρ. σκέτη σοκολάτα

400 γρ. κεράσια σε φυσικό χυμό

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα raspberry χωρίς σπόρους

200 ml διπλή κρέμα

Μερικά φρέσκα κεράσια

Λίγη τριμμένη σοκολάτα

Θα χρειαστείς ένα ταψί 33εκ x 23εκ, λαδωμένο και περασμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

Εκτέλεση

Ζέστανε το φούρνο στους 200 ° C

Βάλε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ ενός μίξερ και χτύπα ελαφρά για 10 λεπτά, μέχρι το χρώμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και αρκετά παχύρευστο ώστε όταν σηκώνεται το σύρμα να στέκεται.

Κοσκινίσε το αλεύρι και το κακάο στο μείγμα και ενσωμάτωσε τα, απαλά και προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι.

Ρίξε το μείγμα στο ταψί και χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να αλείψεις ομοιόμορφα τις γωνίες. Βάλε το ταψί στη μέση του φούρνου για 10-12 λεπτά, έως ότου σηκωθεί και είναι σφιχτό στην αφή. Άφησε το να κρυώσει μέσα στο ταψί. Πασπάλισε με κεράσι, αν σου αρέσει.

Εν τω μεταξύ, για να φτιάξεις τη σοκολάτα ganache, ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος σε απαλή φωτιά, στη συνέχεια ρίχνεις από πάνω τη σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσει. Άφησέ τη να κρυώσει μέχρι να πήξει.

Στράγγιξε το χυμό από την κονσέρβα των κερασιών σε κατσαρόλα, πρόσθεσε μαρμελάδα και βράσε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα σε 4 κουταλιές της σούπας. Πρόσθεσε τα κεράσια και ανακάτεψε για να τα απλώσεις.

Bγάλε το κέικ από το ταψί, αφαίρεσε το χαρτί ψησίματος και μετά κόψε όλες τις άκρες. Κόψε το κέικ στη μέση οριζόντια για να πάρεις 2 μεγάλες φέτες κέικ.

Άπλωσε τη ganache πάνω από τα δύο κέικ. Χτύπα τη διπλή κρέμα μέχρι να διατηρήσει το σχήμα της. Άπλωσε τα δύο τρίτα της κρέμας σε μια φέτα και ολοκλήρωσε με τα στραγγισμένα κεράσια.

Την υπόλοιπη κρέμα χώρισε τη σε κουταλάκια του γλυκού κάτω από το κέντρο μιας άλλης φέτας κέικ και βάλε πάνω τα φρέσκα κεράσια. Τοποθέτησε τη φέτα πάνω από την άλλη, πασπάλισε με τριμμένη σοκολάτα και ψήσε μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα.