Φτιάξε μια υπέροχη γαριδομακαρονάδα σε 30 λεπτά!

28.08.2020
Φτιάξε μια υπέροχη γαριδομακαρονάδα σε 30 λεπτά!
H γαριδομακαρονάδα είναι μια εύκολη συνταγή που μπορείς να κάνεις σε μισή ώρα με μια χούφτα συστατικά.

Η δική μας είναι μια απλή συνταγή, ένα γευστικό πιάτο γαριδομακαρονάδας που είναι ιδανικό για να χορτάσει μια πεινασμένη οικογένεια ή φίλους. Οι γεύσεις από θυμάρι, σκόρδο, μαϊντανό και τσίλι συνδυάζονται υπέροχα για να δημιουργήσουν ένα γευστικό γεύμα που είναι έτοιμο σε 30 λεπτά!

Ενώ κανονικά χρησιμοποιούμε ωμές βασιλικές γαρίδες, η συνταγή μπορεί να παρασκευαστεί με κανονικές μαγειρεμένες γαρίδες (απλώς ξεπάγωσέ τες πρώτα εάν είναι κατεψυγμένες). Εδώ οι ψητές ντομάτες προσθέτουν μια υπέροχη γεμάτη γεύση. Εάν θέλεις να αυξήσεις την ποσότητα των λαχανικών, ρίξε μια χούφτα αρακά μαζί με τα μακαρόνια στα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.

Για εμάς, αυτή η απλή συνταγή θαλασσινών, μας ταξιδεύει στη θάλασσα, σε ένα τραπέζι δίπλα στην παραλία με ένα ποτήρι λευκό κρασί στο χέρι.

Υλικά

  • 6 ντομάτες, μισές
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγα κλωνάρια θυμαριού, συν κάποια ακόμα για σερβίρισμα
  • 350 γραμμάρια μακαρόνια
  • 200 γραμμάρια ωμές γαρίδες (ή κατεψυγμένες μαγειρεμένες γαρίδες)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • Μια χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Τριμμένη παρμεζάνα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Λάδι τσίλι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στον αέρα στους 200 ° C.
  • Βάζεις τις ντομάτες σε ένα δίσκο με το μισό λάδι.
  • Ρίξε, στη συνέχεια από πάνω θυμάρι και βάλτο στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Βγάλτο και άσε το στην άκρη.
  • Πρόσθεσε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό και βράσε για 10 λεπτά.
  • Στράγγιξέ τα και μετά ρίξε τα στο τηγάνι λίγο νερό από αυτό που περίσσεψε από την κατσαρόλα.
  • Βάλε τα στην άκρη.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες και το σκόρδο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ, στη συνέχεια πρόσθεσε τον μαϊντανό και ανακάτεψε.
  • Βάλε έπειτα τις ντομάτες και τις γαρίδες πάνω στα μακαρόνια, σέρβιρε με παρμεζάνα, (αν χρησιμοποιείς τυρί) και ράντισε με λάδι τσίλι.