Για το τριήμερο φτιάχνουμε ραβανί - Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις

25.10.2019
Για το τριήμερο φτιάχνουμε ραβανί - Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις
Μην τρομάζεις. Σου έχουμε την πιο ενδιαφέρουσα συνταγή για να πειραματιστείς αυτό το σαββατοκύριακο. Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης τη μοιράζεται μαζί μας όπως τη δημιούργησε ύστερα από αυτοσχεδιασμό πάνω σε πολλές και διάφορες που μελέτησε.

"Τα υλικά ενώθηκαν, ο φούρνος άναψε, το σιρόπι έβρασε και το αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με αυτούς που το έφαγαν, ήταν εξαιρετικό! Αφράτο, χρυσαφένιο και γεμάτο αρώματα! Είναι ένα εύκολο cake που δεν παίρνει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί, αλλά θέλει το χρόνο του μέχρι να κρυώσει καλά και πιει όλο το σιρόπι του. Το συνδυάζεις με παγωτό ή τα απολαμβάνεις σκέτο", μας λέει ο Σπύρος Παγιατάκης. Θα δοκιμάσουμε λοιπόν. Ιδού πως:

Υλικά
Για το cake

  • 250 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ baking powder
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 5 αυγά
  • 5 γρ μαστίχα
  • 120 γρ ηλιέλαιο
  • 120 γρ γιαούρτι (πλήρες ή με λίγα λιπαρά)
  • Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι

Για το σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ νερό
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι ενώνοντας όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός το το αφήνουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Καπακώνουμε τo κατσαρολάκι για να είναι χλιαρό το σιρόπι μέχρι να ψήσουμε το cake.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180C.
  • Σε ένα γουδί ή σε ένα multi βάζουμε μια κουταλιά από τη ζάχαρη του cake και τους κρύσταλλους της μαστίχας και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε, είτε με μίξερ είτε με το σύρμα, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το αλάτι και τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά και να ασπρίσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και ενώνουμε καλά.
  • Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder και με μία κουτάλα ή με το σύρμα τα ενώνουμε στο υγρό μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο καλά βουτυρωμένο πιρέξ.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα και να δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake που θα βγαίνει στεγνή.

  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το cake για 5 λετπά και στη συνέχεια κόβουμε σε μερίδες.
  • Σιροπιάζουμε το ζεστό cake με χλιαρό σιρόπι σιγά σιγά και ομοιόμορφα σε όλη του την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.


www.livetobake.gr