Guacamole: Η Eva Longoria σου δίνει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή [video]

12.08.2019
Guacamole: Η Eva Longoria σου δίνει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή [video]
Η ηθοποιός που έγινε διάσημη μέσα από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά "Νοικοκυρές σε απόγνωση" λατρεύει τη μαγειρική και μοιράζεται με χαρά τα μυστικά της, όπου και όπως μπορεί.

Η συνταγή που επιλέξαμε από τις πολλές που έχει προτείνει κατά καιρούς η Eva Longoria είναι αυτή της σάλτσας guacamole, της μεξικάνικης λιχουδιάς που θα δώσει στα αυγουστιάτικα βράδιά σου άλλη γεύση.

Η σάλτσα αυτή έχει ως βασικό συστατικό της το αβοκάντο και χρησιμοποιείται κατά κόρον ως συνοδευτικό σε κόκκινα κρέατα ή σε tacos. Στο Μεξικό υπάρχουν δυο είδη guacamole. Το ένα έρχεται με τη μορφή αλοιφής και το άλλο σε πιο τραγανή μορφή, που περιέχει και κομμάτακια των υλικών του και είναι αυτό που σερβίρεται συνήθως με τα κρέατα.

Μια τέτοια εκδοχή παρουσιάζει η Longoria στο βιβλίο της "Eva's Kitchen" [φωτό κάτω] και αυτή ακριβώς παρουσιάσε πριν από μερικά χρόνια στην εκπομπή της Martha Stewart, από όπου και το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί.

Ιδού τα υλικά και καλή όρεξη

Θα χρειαστείς

6 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια

4 μεσαίες ώριμες ντομάτες κομμένες επίσης σε κυβάκια

γλυκά κρεμμύδια

1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο

1 ψιλοκομμένη πιπεριά serrano

τον χυμό 4 μικρών λεμονιών

2 κ. γ. χοντρό αλάτι

Η εκτέλεση είναι πολύ πιο εύκολη από όσο πιστεύεις:

Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεις απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν όσο γίνεται. Σερβίρεις σε ατομικά μπολάκια ή στο πλάι, ως συνοδευτικό σε πιάτα με κρέατα.

Ετοίμασε επίσης: Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ρόδι