Τούρτα βανίλια με τριαντάφυλλο του Στέλιου Παρλιάρου

22.02.2017
Τις συνταγές μας έδωσε ο Στέλιος Παρλιάρος στο πιο γλυκό Wedding Cake Workshop που οργάνωσε το Yes I Do στις εγκαταστάσεις τις Miele.

Υλικά για τη βάση

240 γρ ζάχαρη άχνη

160 γρ. αμύγδαλο σκόνη

100 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

280 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 9-10 αυγά)

260 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ασπράδι και το λιωμένο βούτυρο. Στο τέλος ρίχνουμε και τα κράνμπερις. Αδειάζουμε το μείγμα σε τρία τσέρκια 18 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά για την κρέμα

400 γρ. γάλα φρέσκο

100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

120 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

3 κρόκοι αυγών

40 κορν φλάουερ

1 κλωναράκι βανίλιας

20 γρ. βούτυρο

50 γρ. ροδόνερο

Ρκτέλεση για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (κρόκους και το 1 αυγό). Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ' ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε χτυπώντας μ΄ένα σύρμα ή στο μίξερ. Μαλακώνουμε το βούτυρο πολύ καλά έως ότου γίνει κρεμώδης και τέλος το ροδόνερο. Αφού σχηματιστεί ένα μαλακό και ομοιογενές μείγμα το ανακατεύουμε με την προηγούμενη κρέμα.