Στρούντελ με αχλάδια, σοκολάτα και μανούρι

16.01.2017

Υλικά:

4 φύλλα κρούστας

75 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

5 μικρά ή 4 μέτρια αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

100 γρ. μπισκότα κανέλας ή τύπου digestive τριμμένα στο πολυκοπτικό ή με το χέρι

150 γρ. μανούρι κομμένο σε κύβους

ζάχαρη άχνη και κακάο για το γαρνίρισμα

Eκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε πάνω στα φύλλα το τριμμένο μπισκότο, αφήνοντας ένα περιθώριο 5 εκατοστών περιμετρικά. Πάνω στα τριμμένα μπισκότα απλώνουμε τα αχλάδια, το μανούρι και τη σοκολάτα. Διπλώνουμε προς τα μέσα το περιθώριο της στενής πλευράς των φύλλων και ρολάρουμε το στρούντελ κατά μήκος. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο σκεύος και ψήνουμε για 3035 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγο κακάο και σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό.