Υλικά:
-500 γρ. αρακά
-1 λίτρο ζωμό λαχανικών
-1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
-125 γρ. μπέικον
-½ ματσάκι άνηθο
-½ ματσάκι μαϊντανό
-λίγα φυλλαράκια φασκόμηλο
-½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση:
Bράζουμε σε κατσαρόλα τον αρακά με τον ζωμό και προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε ροδέλες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και λίγο φασκόμηλο. Oταν είναι έτοιμα, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ξαναβάζουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Tσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει και το ρίχνουμε στη σούπα μας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα αμέσως.