Υλικά:
-3 καρότα μεγάλα
-3 πατάτες μέτριες
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
-1½ λίτρο ζωμό κότας
-1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-50 ml ελαιόλαδο
-1 δαφνόφυλλο
-1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
-αλάτι, πιπέρι
-ρίγανη φρέσκια
Eκτέλεση:
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σούπας (εκτός από το γιαούρτι και τη ρίγανη) σε μεγάλη κατσαρόλα για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή χρησιμοποιώντας το ραβδομπλέντερ, αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε σουπιέρα και γαρνίρουμε με το γιαούρτι, φύλλα φρέσκιας ρίγανης και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο επιπλέον γιαούρτι αν επιθυμούμε.