Σήμερα τρώμε ψαρόσουπα

29.11.2016
Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα η ψαρόσουπα με λαχανικά σε βγάζει από το δίλημμα «τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;»

Συγκριτικά με το ψήσιμο, ο βρασμός του ψαριού διασφαλίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την ακεραιότητα των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχει. Ετοιμάστε λοιπόν σήμερα κιόλας την εύκολη ψαρόσουπα που σας προτείνουμε και απολαύστε την χωρίς ρύζι και αβγολέμονο.

Υλικά για 5 μερίδες

  • 1 κιλό κοκκινόψαρο κατεψυγμένο.
  • 1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια.
  • 1 φλιτζάνι σελινόριζα κομμένη σε μέτρια κομμάτια.
  • 5 φύλλα σέλινο.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • Χυμός από 2 λεμόνια.

Εκτέλεση

1. Ξεπαγώνετε το κοκκινόψαρο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το πλένετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

2. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζετε για περίπου 20 λεπτά.

3. Βάζετε πάνω από τα λαχανικά το ψάρι και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

4. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε το φαγητό να βράσει για ακόμα περίπου 20 λεπτά.

5. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ενόσω είναι ζεστή, προσθέτοντας κατά βούληση επιπλέον χυμό λεμονιού και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 147
Update: Νοέμβριος 2016