Κοτόσουπα με τυρί, μπέικον και μπίρα

11.03.2015

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

-8 μπούτια κοτόπουλου
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-4 φέτες μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
-2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-1 μπουκάλι μπίρα lager
-3 φλιτζάνια ζωμό κότας
-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
-4 φέτες γραβιέρα ή γκούντα
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Βάζουμε σε χύτρα ταχύτητας το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και στις δύο πλευρές του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον, το θυμάρι, το καρότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Σβήνουμε με την μπίρα και το λεμόνι και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά επιπλέον ώστε να πάρει το φαγητό τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το ζωμό και την παρμεζάνα και κλείνουμε τη χύτρα. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 15 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και απλώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού τις φέτες του τυριού. Αφήνουμε 2 λεπτά να λιώσει και σερβίρουμε σε μπολ μαζί με φρέσκο ψωμί.