Καταϊφι με κάστανα

25.11.2013

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

Για το σιρόπι

  • Νερό 6 ποτήρια
  • Ζάχαρη 1.600 γρ
  • Λεμόνι 1/2 μόνο τον χυμό του
  • Λικερ Cointreau 2 κουταλιές της σούπας
  • Καταϊφι 800 γρ καλά ξεφτισμένο
  • Βούτυρο 500 γρ λιωμένο
  • Κάστανα μαρόν γλασέ 600 γρ τριμμένα στο χέρι

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε με λίγο από αυτό το ταψί μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό κανταΐφι το ξεφτίζουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το μισό λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί το κανταΐφι μας και το στρώνουμε στο ταψί πατώντας με τις παλάμες μας για να στρώσει καλά. Τρίβουμε με το χέρι μας τα κάστανα και τα απλώνουμε από πάνω. Μετά στρώνουμε και το υπόλοιπο κανταΐφι αφού το έχουμε ξεφτίσει και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε και το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι το οποίο φτιάξαμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το λικέρ Cointreau. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν σιροπιάσουμε το καταϊφι μας.

*Δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να είναι το κανταΐφι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό.

Τη συνταγή βρήκαμε στο site μαγειρικής chefoulis.gr