Μπουκιές ψωμιού με ρεγκάτο, λεμόνι και μαϊντανό

04.07.2013

Yλικά

90 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι μαύρο

1½ φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο

6 αβγά μεγάλα

2 φλιτζάνια + 2 κουτ. σούπας ρεγκάτο τριμμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το νερό και το αλάτι. Μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, η οποία πρέπει να έχει μέτρια ένταση. Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς και το βράζουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσει να δένει. Βγάζουμε ξανά το κατσαρολάκι από τη φωτιά, το αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια τυρί, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα και το αφήνουμε να δέσει για 3 λεπτά περίπου. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ρίχνουμε το μείγμα με κουτάλι, υπολογίζοντας να το χωρίσουμε σε 15 κουταλιές. Αφήνουμε αρκετή απόσταση ανάμεσα σε κάθε κουταλιά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε τις μπουκιές στον φούρνο για 25 λεπτά.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ