Σαλάτα εποχής με ζεστή βινεγκρέτ

20.03.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 λεπτό για τη βινεγκρέτ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 μάτσο νεροκάρδαμο ή ρόκα
  • 1 σαλάτα γαλλική
  • 1 μαρούλι (την καρδιά)
  • 5- 6 φύλλα ραντίτσιο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρύδια, το δεντρολίβανο, το λεμόνι και αλατοπίπερο και αφήνουμε μόνο για 1 λεπτό. Πλένουμε τα σαλατικά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη ζεστή βινεγκρέτ και σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Χρειάζεται προσοχή να μην καεί το λάδι, γιατί τότε η σαλάτα θα μυρίσει βαριά. Αν ξεχαστείτε, καλύτερα να κρατήσετε το λάδι για άλλη χρήση και να ζεστάνετε άλλο, σε χαμηλή θερμοκρασία.