Ρύζι με θαλασσινά στο τηγάνι

18.03.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σουπιές καθαρισμένες ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 4 φλιτζάνια ρύζι
  • 6 φλιτζάνια ζωμό γαρίδας ή ψαριού
  • 500 γρ. μύδια φρέσκα καθαρισμένα
  • 500 γρ. γαρίδες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε τις σουπιές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τις πιπεριές, τον αρακά και τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τον ζωμό γαρίδας ή ψαριού και μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά. Στρώνουμε πάνω από το ρύζι τις γαρίδες και τα μύδια. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου μαλακώσει το ρύζι, ανοίξουν τα μύδια και μείνει το φαγητό με το λάδι του, χωρίς ζουμιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και βασιλικό και σερβίρουμε.