Λουκουμάδες με μυζήθρα και μέλι

11.02.2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. μυζήθρα φρέσκια
  • 4 αβγά
  • 10 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο μέλι και κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Xτυπάμε τη μυζήθρα πολύ καλά σε μπολ. Ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο. H ζύμη δεν θα πρέπει να είναι πολύ ρευστή ούτε πολύ σφιχτή. Aν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από τη ζύμη. Tηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν. Mεταφέρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Φωτογραφία: STUDIOM.COM