Cake-cups: Η νέα μόδα που θα ξετρελάνει

23.01.2013
Τα ατομικά κεκάκια, γνωστά ως cupcakes, έχουν κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων! Ξεκίνησαν από την Αμερική και σύντομα έγιναν μόδα που ακόμη καλά κρατεί. Ποιός είναι όμως ο διάδοχος των παιχιδιάρικων, πολύχρωμων cupkakes;

Τρεις ζαχαροπλάστες, υποστηρίζουν πως βρήκαν το γλυκάκι που θα συναγωνιστεί επάξια τα εντυπωσιακά κεκάκια και δεν είναι άλλα από τα cake-cups ή αλλιώς κέικ σε σφηνάκια!

Η ιδέα είναι απλή: θριμματισμένο κέικ, μαζί με το παγωμένο γλάσο και την κρέμα τοποθετούνται μέσα σε ένα γυάλινο ή πλαστικό σφηνάκι για απόλαυση ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Η νέα γλυκιά δημιουργία είναι "παιδί" της εταιρίας Bee's Knees Baking Company με έδρα την Νέα Υόρκη. Οι εμπνευστές, βλέποντας την τρέλα των καταναλωτών με τα cupkaces, ξεκίνησαν να πειραματίζονται πριν από δύο χρόνια με γεύσεις και υφές για να καταλήξουν και να ανοίξουν το πρώτο κατάστημα με τα νέα γλυκάκια στο Γουέστ Βίλατζ του Μανχάταν (West Village, Manhatan).

Τα γλυκάκια κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις, συνδιάζοντας την παραδοσιακή γεύση και υφή του κέικ με την ευκολία στην κατανάλωση! Το ποτηράκι διατηρεί το κέικ αφράτο και και την κρέμα φρέσκια ενώ μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη και στο δρόμο και με μεγαλύτερη ευκολία.

Μέχρι στιγμής κυκλοφορούν σε 7 διαφορετικές γεύσεις για όλα τα γούστα ενώ ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο μεγέθη!

Οι γεύσεις των νέων cake-cups

* Λεμόνι-Βατόμουρο: Κέικ με μαρμελάδα βατόμουρο και κρέμα με άρωμα λεμόνι.

* Detzel: Κέικ βανίλιας με μους λευκής σοκολάτας και μαρμελάδα βατόμουρο.

* PB & J: Κέικ με μους φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα φράουλα.

* Κόκκινο Βελούδο: Κέικ κόκκινου βελούδου με τυρί κρέμα και καβουρδισμένα πεκάν.

* Μπουρμπόν-Μέλι: Κέικ με κρέμα με μέλι και μπουρμπόν και καραμελωμένο τζίντζερ.

* Καρότο: Κέικ καρότου με τυρί κρέμα και παγωμένη σοκολάτα.

* Σοκολάτα - Καραμέλα: Κέικ σοκολάτας με καραμέλα και αλατισμένα πεκάν.

* Σοκολάτα - φυστικοβούτυρο: Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας γάλακτος & μους φυστικοβούτυρο.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα