Μπριάμ

03.06.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C σε αέρα και αντιστάσεις. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 60 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κολοκύθια
  • 3 πατάτες μεγάλες
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C σε αέρα και αντιστάσεις. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους. Tα τοποθετούμε σε πυρέξ και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Aνακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ψήνουμε το μπριάμ για 20 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Το βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε το νερό, πασπαλίζουμε με όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και ψήνουμε χωρίς το αλουμινόχαρτο. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 30-40 λεπτά ακόμα. Tο μπριάμ θα πρέπει να έχει μείνει με το λαδάκι του, χωρίς πολλά ζουμιά.

  • Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM