Μελιτζάνες ιμάμ

11.12.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

8 μελιτζάνες τσακώνικες

4 ντομάτες τριμμένες

3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό

2 κουτ. σούπας δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις στεγνώνουμε και τις χαράζουμε κατά μήκος. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε πυρέξ. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα σκόρδα, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Πριν από το τέλος, ρίχνουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζουμε καλά κάθε μελιτζάνα με σάλτσα βάζοντάς τη μέσα στη σχισμή με ένα κουτάλι. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα που έχει περισσέψει και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Συνταγή: ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ