Σπανακόρυζο

14.11.2012
Πλένουμε καλά το σπανάκι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σπανάκι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

* 2 κιλά σπανάκι φρέσκο κομμένο

* 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα

* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

* 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή νυχάκι

* 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

* 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ

* 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

* 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

* 1 λεμόνι (τον χυμό του)

* 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό

* αλάτι

* 1 πρέζα μπούκοβο

EKTEΛEΣH

Πλένουμε καλά το σπανάκι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και το ρύζι στην επιφάνεια του σπανακιού χωρίς ανακάτεμα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, αλάτι και μπούκοβο, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Συνταγή: ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ