Συκωταριά λαδορίγανη

18.07.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 2 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση
Πλένουμε καλά τη συκωταριά, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Ρίχνουμε σε τηγάνι τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να αχνιστούν σε μέτρια φωτιά. Mόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη, τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.

ΣΗΜ.: Σε αυτό το πιάτο ταιριάζουν τέλεια μερικά κομμάτια μπέικον, που θα ενισχύσουν τη γεύση του και την ευωδιά του με το κάπνισμα του αλλαντικού.