Σταρόπιτα νηστίσιμη με πουρέ ρεβιθιών

20.04.2011

Yλικά

  • ½ κιλό στάρι αλεσμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μαγιά
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο καβουρντισμένο και σπασμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 βαθύ πιάτο ρεβίθια βρασμένα

Eκτέλεση
Βάζουμε το στάρι σε λεκάνη, ανοίγουμε στο κέντρο του μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε τη μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό, το κύμινο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και την κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τον χυλό και τον αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι. Μόλις φουσκώσει ο χυλός, παίρνουμε γεμάτες κουταλιές, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και φτιάχνουμε τηγανίτες. Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Λιώνουμε τα ρεβίθια με πιρούνι και τα σερβίρουμε επάνω στις φρεσκοτηγανισμένες σταρόπιτες.

Tip: Συνταγή ιδανική για την περίπτωση όπου μας έχουν περισσέψει ρεβίθια σούπα από την προηγούμενη μέρα. Ετοιμάζουμε τις ωραιότατες και υγιεινές σταρόπιτες, τα κάνουμε πουρέ και τα σερβίρουμε σαν ένα διαφορετικό πιάτο.