Μάφινς πορτοκαλιού με σοκολάτα

26.03.2009
Διαφορετικά και πεντανόστιμα!!!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι, Dinkel type 405 ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζ. νιφάδες σοκολάτας
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1/3 φλιτζ. μέλι
  • 1 αβγό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • φορμάκια για μάφινς
  • αλεύρι για τα φορμάκια
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη για τα φορμάκια

Για το γαρνίρισμα:

  • τριμμένη σοκολάτα

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, το αλάτι κοσκινισμένα, προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, το αβγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ, έως ότου ενωθούν τα υλικά, φροντίζοντας με μία σπάτουλα να παίρνουμε το υλικό που κολλάει στα τοιχώματα και να το βάζουμε ώστε να χτυπηθεί με τα υπόλοιπα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αλείφουμε περίπου 10 φορμάκια με τη μαργαρίνη, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Με ένα κουτάλι, τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.