Μπουκίτσες κοτόπουλου

09.01.2009
Ενας διαφορετικός μεζές !!!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 1/2 κιλό γκούντα, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι, Dinkel type 630 ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι ελιάς για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • άνηθο, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου, το τυρί, το ένα από τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, έως ότου γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Κατόπιν, πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Καλύπτουμε την πιατέλα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα πιάτο χτυπάμε το δεύτερο αβγό με 2 κουταλιές γάλα και σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι. Βγάζουμε τις μπουκίτσες από το ψυγείο και τις βουτάμε μία μία πρώτα στο πιάτο με το αλεύρι, φροντίζοντας να τυλιχτούν ομοιόμορφα, μετά στο μπολ με το μείγμα αβγού και τέλος ξανά στο αλεύρι.

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τις μπουκίτσες, γυρίζοντάς τες έως ότου πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε τις μπουκίτσες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τις μπουκίτσες γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.

Συμβουλή
Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε στο μείγμα ψιλοκομμένα μανιτάρια.

Το κατάλληλο κρασί Μαντηλαριά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ